Top 5 boeken

Posted on

Wat is jou top-5 boekenlijst?

Ben je op zoek naar een goed boek over persoonlijke ontwikkeling? Ik alvast wel, om de twee weken tracht ik een boek te lezen waar ik een waardevolle les of lessen kan uithalen. Ik ga je mijn top-5 lijst meedelen van boeken die mij het meest geïnspireerd of aangegrepen hebben.

Lees jij ook graag? Uit welk verhaal heb jij ongelooflijk veel kennis of inspiratie gehaald? Laat je het mij zeker weten? Deel dit zeker en vertel ook even waarom dat boek zo waardevol is voor jou, dan kan ik het ook eens lezen Hieronder vind je alvast mijn lijst terug.

1. Arnold Schwarzenegger – Total recall (2012)
Ik ben een groot voorstander van autobiografieën omdat ze gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Ze leren je ontzettend veel lessen en zijn een snelweg naar succes. De biografie van Arnold is de meest inspirerende die ik tot nu toe gelezen heb. Zijn verhaal is uniek en boeiend van de eerste pagina tot de laatste (pagina 548!). Hij vertelt met verve hoe hij als arme jongen opgroeide in een klein Oostenrijks dorp, vervolgens de grootste bodybuilder ter wereld op zijn 21, dan de best betaalde acteur en tenslotte tot gouverneur van Californië gekozen werd. Hij heeft het maximum bereikt in vier verschillende carrières en legt in dit boek uit hoe hij dit voor elkaar speelde. Puur goud als je het mij vraagt!

2. Anthony Robbins – Unlimited power (1986)
Anthony Robbins is waarschijnlijk de bekendste life coach/ motivationele sprekers ter wereld. Dit is zijn eerste boek en hierin beschrijft hij hoe je van anderen kunt leren om succesvol te zijn (modelleren), hoe je moet omgaan met jezelf om succes te bereiken (essentiële succesformule) en hoe je een leider kan worden. Een must-read boek voor iedereen die vooruitgaan wil gaan in het leven! Dit boek is heel belangrijk geweest voor de vorming van mijn coaching filosofie.

3. Napoleon Hill – Think and grow rich (1937)
Dit is de absolute klassieker wat betreft zelfontwikkeling. Het meesterwerk van Hill is het bestverkopende boek uit de geschiedenis met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren. Dit boek is reeds 80 jaar oud, toch blijft het mensen naar successen leiden. Als je het nog niet hebt haast je dan snel naar de winkel of bestel het even online. Deze topper kan niet ontbreken in je bibliotheek!

4. Nelson Mandela – De lange weg naar de vrijheid (1995)
Dit is wellicht de bekendste autobiografie van de bekendste Afrikaan uit de 20e eeuw. Zoals eerder gezegd ben ik een groot fan van biografieën en kon dit glorieuze werk niet ontbreken in mijn lijst. Het beschrijft (zoals de titel zegt) de lange weg die hij heeft moeten afleggen: van onwetende tiener tot charismatisch staatsman die het symbool werd van de anti-apartheidstrijd. Een interessant detail is dat hij het grootste deel van het boek schreef tijdens zijn gevangenschap – die 27 jaar zou duren – in zijn cel op robbeneiland. Dit boek heeft mij veel geleerd over zelfrespect, discipline, dapperheid en geloofsovertuigingen. Na het lezen van dit werk denk je op een andere manier na over de dingen des leven.

5. Norman vincent Peale – De kracht van positief denken (1952)
Norman introduceerde met dit boek introduceerde de term “positief denken”. Hij geeft tal van tips en tricks hoe je negatieve gewoontes, depressieve gedachten en minderwaardigheidsgevoelens kan overwinnen door de kracht van het positief denken. Ik gebruik de tips van dit werk dagelijks om positief om te gaan met “problemen”. Een absolute aanrader als je meer wil leren over succes en geluk.

Er zijn tal van andere boeken die zeker hun plaats hebben in mijn lijst, helaas is er maar plaats voor vijf! Laat jij zeker jou keuze weten? Veel leesplezier gewenst!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *