Ultramarathon

Posted on

Zijn er nog grotere uitdagingen? – Marathon des sables

Twee jonge heren van respectievelijk 23 en 26 jaar stomen zich momenteel klaar voor – de wellicht grootste en zwaarste uitdaging – in hun leven. Deze heren zijn beter bekend als Kenny en François en zij hebben zich zojuist officieel ingeschreven voor de ultramarathon, ‘marathon des sables’. Voor ondersteuning op fysiek en mentaal vlak kwamen ze bij mij terecht. Het doet mij enorm veel plezier hen te coachen richting deze inspirerende doelstelling.

De marathon des Sables is een zesdaagse loopwedstrijd van ongeveer 254 km, die jaarlijks wordt gelopen in de woestijn van Zuid-Marokko. Deze wordt door sommigen beschouwd als de zwaarste voettocht ter wereld. Zeker omdat er overdag temperaturen van meer dan 40 graden worden bereikt! Bovendien moet iedere deelnemer zijn of haar eigen rugzak dragen met eten, drinken, slaapzak etc. , dit is toch al gauw een extra gewicht van acht kilo.
Je kan Kenny en François volgen via hun facebook-pagina, nl. MDS challenge . Ik kijk er alvast naar uit hen te zien groeien richting deze geweldige doelstelling. Ik wens hen dan ook veel succes toe!!

PS: Welke inspirerende doelstellingen staan nog op jou bucketlist?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *